Alonso díszkíséretet kapott Hamiltontól és Vetteltől

2018.11.26. 08:47

Az utolsó futamát teljesítette Fernando Alonso a Forma-1-ben vasárnap. A kétszeres világbajnok spanyoltól szépen köszönt el a száguldó cirkusz, Alonso szerint még Michael Shcumachert sem búcsúztatták úgy, mint őt. 

Alonso a 11. helyen zárta az Abu-Dzabi Nagydíjat, így utolsó futamán nem szerzett pontot. Ennek ellenére a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel és az ötszörös bajnok Lewis Hamilton bevártra a levezető körben, és díszkíséretben vezették a spanyolt a célegyenesbe, ahol Alonsót a szokásokkal ellentétben a három dobogóssal együtt interjúvolták meg. 

Nagyon meglepett. Olyan kiváló bajnokokkal versenyeztem, mint Michael Schumacher vagy Jenson Button, de egyikük sem kapott olyan búcsúztatást, mint én. Nem tudom elégszer megköszönni 

nyilatkozta a spanyol.

Alonso nem zárta ki, hogy 2019 után visszatérjen, jövőre azonban biztos, hogy nem fog a Forma-1-ben versenyezni. Jelenleg a a Tripla Korona megszerzése a célja, amihez a Monacói Nagydíj és a Le Mans-i 24 órás megnyerése után már csak az Indy 500-siker hiányzik.