Mi volt ez a meztelenkedés Hamiltontól?

2018.11.26. 10:52

A futballban megszokhattuk, hogy a gólszerző leveszi a mezét, és örömében félmeztelenül szaladozik a pályán, miután betalált, a Forma-1-ben ellenben viszonylag ritka, hogy valaki a dobogón letűrje az overallt, és csupasz felsőtesttel locsolja a pezsgőt. Pontosabban Lewis Hamilton vasárnap esti produkciójáig nem is igen lehet találni senkit, aki ezt csinálta volna.

A világbajnok nyert Abu-Dzabiban is, majd a pezsgőzésre levette a tűzálló pólót, lehúzta a kezeslábast, és megmutatta hatamas háttetoválását. Utána meg félmeztelenül locsolta a pezsgőt. Vagyis szódát, az araboknál nincs alkohol.

Később a bajnok elmondta, nem hirtelen ötlet volt, mottóját, a Still I Rise-t rég meg akarta már mutatni a közönségnek. Ez van ugyanis a háta tetejére tetoválva, nagyjából azt jelenti, "felállok újra" vagy magasztosabban, "feltámadok ismét". Egy vers címe egyébként, és Hamilton mindenkinek ajánlja.

Ő a rapper 2Pac-en keresztül találkozott vele, a legenda egyik lemezének a címe is ez. Hamiltonnak nagyon sokat segített ez a szófordulat, mint mesélte, ez motiválja, emiatt tudott sokszor kijönni a gödörből. Elővette Billy Monger példáját, ő az angol versenyző, aki tavaly mindkét lábát elvesztette egy formaautós balesetben, de nem adta fel, idén már indult az F3-ban, hatodikként végzett a bajnokságban.

A félmeztelen ünneplés nem lesz szokásos Hamiltonnál, valószínűleg először és utoljára láthattuk így a pódiumon.