Megismerik a finn 7-est?

2018.11.27. 09:53

A Forma-1-es versenyszezonnak idénre vége, de akad még tennivalója a legtöbb pilótának: Abu-Dzabiban elkezdődött az idényt lezáró kétnapos gumiteszt. Kedden és szerdán a Pirelli kedvéért köröznek a csapatok, de természetesen jó alkalom, hogy maguknak is kipróbáljanak dolgokat, illetve a legjobb arra, hogy új versenyzőiknek lehetőséget adjanak új autójukban.

Kedden máris bemutatkozott az Alfa-Sauberben Kimi Räikkönen, akit a gyári Ferraritól szerződtettek. A finn fehér overallban és fekete-fehér sisakban ült autóba, új istállója szerelését még nem viselheti.

Kimi Räikkönen a 7-es Alfa-Sauberben
Kimi Räikkönen a 7-es Alfa-Sauberben

Három óra után 10 autóból a 9. helyen állt a sorrendben, ami semmit nem jelent: nem tudni, milyen gumival és mit tesztel, meg hát az első nap abszolút arról szól, hogy kényelembe helyezze magát. A 39 éves közönségkedvenc egyébként 2001 után ül ismét Sauberben, akkoriban ebben a csapatban mutatkozott be a Forma-1-ben.

Räikkönen mellett az eddigi Mercedes-tesztpilóta, George Russel is először vezet új helyén, a Williamsnél, míg a McLarennél először köröz versenyzőjükként Lando Norris.

George Russell a 63-as Williams-Mercedesben
George Russell a 63-as Williams-Mercedesben

Kedden beül még Valtteri Bottas (Mercedes), Sebastian Vettel (Ferrari), Max Verstappen (Red Bull), Sergio Perez (Force India), Nico Hülkenberg (Renault) és Sean Gelael (Toro Rosso) is.

A Toro Rosso legújabb versenyzőjét, Alexander Albont sem kedden, sem szerdán nem láthatjuk, ő az, aki úgy lett igazolt pilóta, hogy még sosem vezetett F1-gépet. Erre már csak az újévben kerül sor.