Hamilton meglepő vallomása a motorokról

2018.12.04. 18:43

Mi is megírtuk, hogy a hétvégén Lewis Hamilton egy Superbike Yamahát próbált ki Jerezben, együtt körözött a gyár profi vb-menőivel. El is esett, de baja nem lett, sőt hamarosan folytatta a tesztet.

Hamilton utána Twitteren és Instagramon áradozott az élményeiről, két képet is posztolt, amin fekete Yamaháján látható Jerezben.

Remekül ébredtem, már most hiányoznak a superbike-ok. Csak hogy tudjátok, a két kereket mindig jobban szerettem a négynél. Kölyökkorom óta motort akartam, de több mint hálás vagyok apámnak, hogy vett nekem egy gokartot. De az új szerelem a motorom, és hogy kint legyek a pályán

- írta.

Az ötszörös F1-bajnokról régóta lehet tudni, hogy kedveli a motorokat, az MV Agustának róla elnevezett modellje is van, aminek tervezésében ő is segédkezett. De hogy a motorokat az autóknál is jobban kedveli, az azért új, igazi comingout.

De ezt látszik megerősíteni Valentino Rossi is.

Hamilton nagy motorrajongó. Követi a versenyeinket, és utána folyton üzenget nekem. Mindig túloz, állandóan dicsér minket motorosokat, hogy mi vagyunk a menők, mi tényleg kockáztatunk. Egy nap el kéne jönnie a ranchre

- idézte az Autosport Rossit, aki saját házipályájára, szülőfalujába, Tavulliába hívta meg Hamiltont.

A Mercedes-pilóta válaszára nem kellett sokat várni.

A legnagyobb tisztelettel vagyok a motorosok iránt, nagyra értékelem őket. Más ág, de hasonló alapok kellenek hozzá, mint nyugalom, bátorság, koncentráció, agilitás, kockázatvállalás - minden, amitől egy sport izgalmas lehet. Imádnék motorokkal versenyezni, de ezek a srácok más szinten vannak, szóval maradok a teszteknél.

A lényeget a végére hagyta:

"Vale, ki kell próbálnom a ranchet, amint lehet!"

- azaz valószínűleg elfogadta a meghívást.

Aminek biztosan örül közüs szponzoruk is, ami Hamilton motoros tesztjéről egész hosszú galériát rakott ki az Instagramra. Sanszos, hogy tényleg összehozzák azt a találkozót.