Hamiltonnal a Ferrari most bajnok lenne

2018.12.04. 11:28

Luca di Montezemolo 2014 őszén, 23 év után mondott le a Ferrari elnöki posztjáról, miután hét éven keresztül nem sikerült visszaszereznie csapatának a vb-címet. Az elmúlt négy évben semmi köze nem volt a Forma-1-hez, de a Gazzetta dello Sport - mint a legutóbbi világbajnok Ferrari vezérét - most megkérdezte az istálló jelenlegi helyzetéről.

Ez év végére a Ferrari nagyon megváltozott ahhoz képest, amit 2014 októberében elhagytam, mind az embereket, mind a mentalitást nézve. A csapat idén jó autót csinált, ami néha még jobb is volt a Mercedesnél, de hiányzott a végső előrelépés. Az utóbbi négy évben többször küzdhettek a világbajnokságért, volt pillanat, amikor azt éreztük, nyerhetnek is, de sosem jött össze. Ami a legkevésbé tetszett, hogy két-három futammal a zárás előtt legyőzték őket

- fejtette ki az exelnök, aki a csapat mellett a vezérpilóta szerepét is pedzegette.

"Idén hamilton jelentette a különbséget, most volt a legjobb, mióta az F1-ben van.

Neki is vannak gyengébb pillanatai, néha krízisbe is kerül, de ebben az évben a Ferrarival is nyert volna. Nem azért mondom, hogy Vettel érdemeit kisebbítsem, neki megvan még minden esélye, hogy egy versenyképes kocsival megcsinálja,

ám idén döntő hibákat vétett."

Montezemolo utolsó évében a Ferrarinál
Montezemolo utolsó évében a Ferrarinál

Montezemolo ezzel nem temette el Vettelt, sőt kiemelte, hogy továbbra is bízni kell benne.

Mindent meg kell tenni, hogy motivált maradjon, a prémiumpilóták egyike, csapatjátékos. Frusztrált napokat él, segíteni kell őt. Helyes lépés, hogy egy fiatal, nagyon gyors srác érkezik mellé, aki nagy jövő előtt áll. Fontos, hogy ebben az esetben is egységes maradjon a csapat. Beszéltem erről Todttal is, az első időkben Schumacher is követett el hibákat.

Az újság kérdezte a 71 éves menedzsertől azt is, mennyi esélyt lát rá, hogy visszatérjen az F1-be: "Egy skálán nullától százig, nulla alatt".