Räikkönen miatt szomorkodik a Mercedes csapatfőnöke

2018.12.20. 20:38

Kimi Räikkönenre nem tartott igényt a Ferrari, a finn világbajnok így a Saubernél folytatja a pályafutását. Räikkönen elégedett a helyzettel, a szurkolói és Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke ugyanakkor meglehetősen szomorúak a váltás miatt.

Kimi egy félelmetes karakter. Egyike azon keveseknek, akik megmaradtak önmaguknak, igazán különleges ember. Hű maradt a saját értékeihez, és ezt imádják a rajongók. Az, hogy nem egy Ferrariban ül majd, csapás a Forma-1 számára. 

nyilatkozta Wolff.

A finn 2018-ban karrierje egyik legjobb teljesítményét nyújtotta, a Ferrari ennek ellenére lecserélte a fiatal szupertehetség Charles Leclerc-re. A 39 éves Räikkönen azonban még mindig élvezi a versenyzést, így két évre aláírt a Ferrari fiókcsapataként működő Alfa Romeo Sauberhez.

Legalább nem tűnik el teljesen. Mindannyian azért vagyunk itt, hogy boldogok legyünk és jól érezzük magunkat. Ha pedig a vezetés az, amit igazán élvez, akkor joga van ahhoz, hogy hódoljon a szenvedélyének

– tette hozzá Wolff, aki ennek ellenére sajnálja, hogy így alakultak a dolgok, szerinte ugyanis "Kimi és a Ferrari kombinációja igazán vonzó" volt a rajongók számára.