Eddig bírta a McLaren Alonso nélkül?

2018.12.21. 13:21

Valahogy nem nagyon akar működni ez a nagy szakítás Fernando Alonso és a McLaren között, hiába írta azt Fernando Alonso a 2019-es F1-szezon kihagyásakor írt közleményére, hogy rövid időre a McLarennek is búcsút int, mégis úton útfélen összeakad eddigi csapatával.

Egyrészt velük indul majd az Indy 500-on, másrészt – ahogy azt most a McLaren elismerte –, már tárgyaltak is arról, hogy a spanyol részt vegyen a 2019-es kocsi tesztelésében.

„Beszéltünk már a tesztelés lehetőségéről, és a télen ez a téma biztos elő fog még kerülni” – ismerte el a McLaren elnök-vezérigazgatója, Zak Brown, aki természetesen Alonso rutinját emelte ki, mint esetleges nagy segítség a tesztidőszak alatt. Ugyanakkor azt is figyelembe kell venniük, hogy a két új pilóta – hiszen a McLaren teljesen új versenyzőpárossal kezdi meg a szezont – is megfelelő mennyiségű km-t tegyen meg az autóval.

Alonso visszatérését egyébként örömmel venné a két 2019-es McLaren-pilóta, Lando Norris és Carlos Sainz is, akik szívesen tanulnának a spanyol tapasztalataiból. Alonso egyébként mindenhol besegít, ahol csak tud, például a McLaren 720S GT3-as kocsi bemutatkozását is figyelemmel kísérte, és megosztotta a csapattal, amit kívülről látott.