Csapatfőnököt cserél a Ferrari

2019.01.07. 10:16

Maurizio Arrivabene csapatfőnök távozik a Ferrari éléről, helyét Mattia Binotto technikai igazgató veszi át a Gazzetta dello Sport szerint. A legnagyobb olasz sportlap címlapon hozza a sztorit: a két szakember között állítólag komoly hatalmi harc dúlt Sergio Marchionne halála óta, ami a Ferrari idény végi teljesítményén is meglátszott.

Binotto az évadzáró Abu Dhabi Nagydíj után találkozót kért a Ferrari vezetőségétől, hogy tisztázzák a helyzetét: Marchionne a halála előtt ugyanis már megígérte neki, hogy előrébb lép a rangsorban. Erre az új vezetéstől ellenben nem kapott ígéretet, miközben sajtóhírek szerint a Mercedes és a Renault is ajánlatot tett neki. 

Arrivabene tehát úgy járt, mint Kimi Räikkönen, akit szintén Marchionne közbenjárásával Charles Leclerc-re cserélt le a Ferrari.

Pontos részleteket egyelőre nem tudni, ugyanakkor jó eséllyel arról lehet szó, hogy a Ferrari nem akarta elveszíteni a motorspecialista szakembert, akinek óriási szerepe volt abban, hogy tavaly az olasz csapat meg tudta szorongatni a Mercedest. Ráadásul Arrivabene négy év alatt nem tudta csúcsra juttatni a Ferrarit, hiába jöttek fel, nem nyerték meg a világbajnokságot, így adta magát a csere – bár az olasz menedzsert nem küldi el a csapat hivatalosan, egyszerűen csak nem hosszabbítják meg a lejáró szerződését. 

Binottóra szép kihívás vár, össze kell hangolnia az eddigi első számú pilóta, Sebastian Vettel és az idén mellé érkező feltörekvő tehetség, Charles Leclerc együttműködését. Mindezt úgy, hogy sok menedzseri tapasztalata nincs, mint eddigi pozíciójából is látszik, inkább technikai szakember.