Laura, Alida
18 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Féltik az F1-et a versenypromóterek az új tulajtól

2019.01.29. 17:27

Nincs megelégedve a Forma-1 versenypromóciós szövetsége (FOPA) a Liberty Media tevékenységével, komolyan aggódnak a sport jövőjéért, derült ki a 16 tagú szövetség közleményéből. (Az orosz, a japán, a bahreini, az abu-dzabi és a kínai futam szervezői nem képviseltették magukat, illetve nem tagjai a szövetségnek.)

  • Az első és talán legfontosabb probléma, hogy a Libertynél felvetették: fizetőssé tennék az F1-közvetítéseket – csak az nézhetné élőben a futamot, aki egy bizonyos összeget hajlandó erre áldozni.
  • A második, hogy a szövetségek nem igazán értik a koncepciót az amerikai kezdeményezésekben, illetve a Liberty nem nagyon hajlandó együttműködni a promóterekkel.
  • A harmadik fő gond, hogy az amerikaiak az új versenyeket a régiek kárára akarják a sorozatba illeszteni. 

A Libertyvel a csapatok sincsenek kibékülve, továbbra sincs megállapodás a 2021-től életbe lépő Concorde Egyezményről, aminek egyik legfontosabb újítása a költségvetési plafon lenne, illetve az F1 bevételeinek átstruktúrálása. Az utóbbihoz kapcsolódó változtatások többek között a Ferrarinak és a Red Bullnak sem tetszenek, mindkét csapat jelezte korábban, hogy adott esetben akár ki is szállnának a Forma-1-ből.

Az amerikaiak egyelőre nem reagáltak a FOPA közleményére, de mielőbb leülnek tárgyalni a promóterekkel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!