Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Hamilton: A Ferrari nagyon nagyon erős

ferrmercbarc19
2019.02.21. 08:06

Simán nyerte az első két tesztnapot a Ferrari Barcelonában, mind a körök számában, mind köridőkben élen végzett Sebastian Vettel majd Charles Leclerc. Mennyiségben épphogy előzték a Mercedest, gyorsaságban viszont jócskán felülmúlták a világbajnokot, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas köridői inkább csak a középmezőnybe voltak jók eddig.

A világbajnok elismerte, a Ferrari igen jól néz ki, de kiemelte azt is, hogy ők mást csinálnak.

A Ferrari most nagyon nagyon erős. Gyűjtik a kilométereket, úgy tűnik, összességében jobbak mint tavaly. Vagyis idén még nagyobb kihívás előtt állunk. Nagyszerűen néznek ki. Mi közben próbálunk minél mélyebbre jutni, hogy megértsük az autónk működését, nagyjából úgy, mint mindig az év elején.

Hamilton nem rémült meg a törkéletes Ferrari-kezdéstől, állítja, igazából nem is lepte meg őket.

A Ferrari az utóbbi években sokszor azonnal gyors volt, vagyis erre számítottunk. Mi a saját projektünket végezzük, a többiek tegyék, amit akarnak. Arra törekszünk, hogy ezt a projektet jobban végezzük, mint valaha. Mindenek előtt magunkkal versenyzünk, hogy tudjuk-e magasabbra emelni a mércét.

Az utóbbi két évben a Ferrari és Sebastian Vettel sokáig fej-fej mellett tudott haladni Hamiltonnal és a Mercedesszel a vb-ért, kétszer is az év utolsó harmadára gyengültek el. Mindig jól kezdtek, vagyis a lényeg most az lehet, hogy ezt a kezdést a lehető legtovább fenntartsák.

Hamilton számokról nem beszélt, de Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke szerint könnyen lehet, hogy a Ferrarinak tisztán

fél másodperc előnye van egy körön még a Mercedesszel szemben is.