Hamilton végre ehet és gyúrhat

2019.02.24. 11:51

Eddig leginkább a nagyobb pilótáknak okozott gondot a súlyuk tartása a Forma-1-ben, de a kisebb, könnyebb versenyzők edzéseire és táplálkozására is hatással volt, hogy nem mindegy, hány kilósan ülnek be az autóba.

A koplalást megelőzendő a 2019-es szezontól 80 kilót elkülönítettek a pilótáknak a kocsi súlyának meghatározásában, vagyis ennyi minden autóban ott lesz, ha megvan 80 kilós egy pilóta, ha nem.

A szabályváltoztatás hozadékáról beszélt az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton az Autosportnak, elárulva, hogy a 80 kilós minimumsúly lehetőséget adott neki arra, hogy változtasson edzésmódszerein, és több új edzés kipróbálva készüljön a 2019-es idényre, hiszen nagyobb izomtömeget is elbír így a teste.

A 80 kilós határt azért nem lépi át így sem, de komolyabban tudott dolgozni a vázizmain, és ennek köszönhetően erősebbnek, jobban felkészülnek érzi magát, mint valaha. A télen szörffel, harcművészetekkel is ismerkedett a brit pilóta, aki többfősre növelte edzői stábját, hogy minél több módszert kipróbálhasson. Ennek köszönhetően csökkent a testzsírszázaléka, és a vezetés közben nagyobb hasznot jelentő izmokra tett szert. Annak is örül, hogy most már szinte annyit ehet, amennyit csak bír.

Állítólag egyébként 5 kilóval több, mint a 2018-as szezon végén, de lehet, hogy ez a plusz gyorsan elfogy majd a szezon terhelése miatt.

"Jobb így a versenyzőknek. Egészségesebbek lehetünk, és én most egészségesebbnek érzem magam, mint az elmúlt 12 évben bármikor" – mondta Hamilton.