Leclerc: Jó jel, ha probléma leszek

charliell
2019.02.26. 10:21

Charles Leclerc megkapta a nagy lehetőséget, újoncéve után második szezonjában máris a Ferrarinál vezethet, Kimi Räikkönen helyén. Túl is van első idei hivatalos programján, a múlt heti nyitóteszten a leggyorsabbak között volt, századokkal maradt el csapattársa, Sebastian Vettel idejétől.

Az új csapatfőnök, Mattia Binotto már a kocsijuk bemutatóján megjegyezte, ha úgy alakul a szezon, Leclerc támogatja majd Vettelt, de arról is beszélt, nem lenne ellenére, ha két toppilótát kellene menedzselnie. Amire Leclerc képességeit nézve meg is van az esély.

A monacói még nem foglalkozik komolyan azzal, hogy legyőzi Vettelt, de természetesen átfutott az agyán.

Nyilván örülök neki, ha gyorsan megszokom a kocsit, és azonnal gyors vagyok. De realista is vagyok, ez még csak a második szezonom az F1-ben, és sokat kell tanulnom. Hosszú út áll előttem, de nem titkolom, hogy nagyon készülök az első futamra. Ha Mattiának az lesz a problémája, hogy két gyors embert menedzseljen, az nekem nagyon jó jel. De most csak magamra figyelek, minden körrel fejlődni akarok. Topcsapathoz kerültem, sokban máshogy mennek itt a dolgok, mint az előző istállómnál, szóval szoknom kell kicsit

- nyilatkozta az Autosportnak.

Charles Leclerc a barcelonai teszten
Charles Leclerc a barcelonai teszten

Vannak, akik a 21 évest azonnal képesnek tartják nyerni, szerintük már Ausztráliában, a nyitófutamon meglepetést okozhat. Ő ezzel törődik legkevésbé.

Egyáltalán nem koncentrálok most az eredményekre. Ha magammal foglalkozom, azzal hogy a maximumot nyújtsam a kocsiban és azon kívül is, biztos vagyok benne, hogy az eredmények jönni fognak egy bizonyos ponton. Nem akarom a fejembe venni, hogy meg kell nyernem az első versenyt. Amennyire csak lehet, javulni akarok az első futamra, és összhangban lenni a csapattal és az autóval.


Vettelnek több mint 12 év tapasztalata van az F1-ben, Leclercnek kettő se, egyértelműen a négyszeres világbajnok a favorit, és tud is újat mutatni a fiatalnak.

Seb rengeteget tud a technikáról, remek visszajelzéseket képes adni az autóról, nagyon erős ebben. Én ezen a téren nyilván javulhatok még, de masszívan dolgozom is rajta. Az elmúlt öt-hat hetet a gyárban töltöttem, hogy még jobban megértsem a rendszereket, ami szerintem az egyik gyenge pontom volt tavaly.

Keddtől péntekig folytatódik a teszt, Leclerc két napot újra eltölthet a Ferrariban, és közelebb kerülhet a céljához.