Hamilton elfelejtett szólni Superbike-tesztjéről a Mercinek

2019.03.16. 13:07

Érdekes módon szerzett tudomást a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff arról, hogy világbajnok pilótája, Lewis Hamilton Superbike-teszten vett részt Jerezben: hiába próbálta elérni mind a versenyzőt, mind a Mercedes vezető stratégáját, mind az egyik versenymérnököt, azok nem reagáltak a telefonokra. Mint kiderült, mindannyian épp Superbike-gépeket nyúztak a spanyolországi versenypályán.

Wolff az Ausztrál Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján beszélt erről, elárulva, hogy egy gyors bocsánatkéréssel le is rendezték az ügyet, amin inkább nevettek, mint bosszantotta volna. Azt azért elismerte, hogy a motoros teszt, ahol Hamilton bukott is a Yamaha YZF-R1-gyel, illetve Hamilton egyéb elfoglaltságai, mint például az ejtőernyős ugrás mindig magában rejtik a sérülés veszélyét, de túlzottan nem aggódik, mert nem egy 18-19 éves sráccal, hanem egy érett, ötszörös világbajnok versenyzővel van dolga.

Ezek ráadásul nem vonják el Hamilton figyelmét a Forma-1-ről, ahogy azt a szombati időmérős pole pozíciója is mutatta

„Az ilyen elfoglaltságok nem rosszak, mert nem vonják el a figyelmét, sokkal inkább olyan dolgok, amiket élvezettel csinál. Vannak, amik csak hobbi szinten mozognak, mint a többi sportág, a divatiparba viszont szenvedéllyel vetette be magát, és addig nincs baj, amíg ezekben levezeti a nyomást, és erősebben tér vissza közénk” – mondta Wolff, aki szerint ezek ugyanolyan hatással vannak, mint amikor más meditációs túrára megy Indiába, vagy elmegy ejtőernyős ugrásra, esetleg a nőket hajtja éjszakai bulik után.