Előd
11 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Nincs krízisben a Ferrari

2019.03.18. 11:30

Pocsékul kezdett a Ferrari a Forma-1-ben, azok után, hogy a teszteken a leggyorsabbak voltak, az Ausztrál GP-n még a dobogót sem érték el, Vettel 4., Leclerc 5. lett. Még - az eddig - lenézett Honda-motorral a Red Bull is megverte őket, Max Verstappen harmadikként végzett.

Az élen a Mercedeseket nem lehetett megverni, Valtteri Bottas győzött Hamilton előtt, utóbbi sérült kocsival ment szinte végig.

A Ferrarinak egyetlen futam után magyarázkodnia még nem kell, és Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is megvédte őket.

A Ferrari nem váltotta be az elvárásokat, mert két nap alatt nem sikerült megtalálnia a rendes beállításokat. Nehéz belőni ezeket az új kocsikat, szerintem simán rossz irányba indultak el. Nem hinném, hogy nagy gond van a teljesítményükkel.

Ezt igyekezett hangoztatni Mattia Binotto Ferrari-főnök is.

"Az első pénteki edzéstől kerestük a megfelelő egyensúlyt, de nem találtuk, és a gumikkal is szenvedtünk. Túl korai még bármit is megítélni. Meg kell találnunk az okokat, és akkor kihozhatjuk a kocsiból, ami benne van, mert

az biztos, hogy ennél sokkal több van benne."

Pályán kívül Leclerc Ferrarija Melbourne-ben
Pályán kívül Leclerc Ferrarija Melbourne-ben

Wolff szerint a Mercedes előnye nem akkora, mint Melbourne-ben volt.

Nem tudtuk, elég-e a sebességünk vagy sem, az előnyünk meglepett, a lassabb Ferrarira sem számítottunk. Az igazság valahol félúton van, ők rossz felé indultak, mi eltaláltuk a kocsit. De az meglep, hogy a dobogón sem láttam őket, hiszen Barcelonában (a teszteken) nagyon erősek voltak.

Válságban van a Ferrari?

  • 2242
    Nem
  • 2174
    Igen

Két hét múlva Bahreinben másra számít Wolff. "Bahrein teljesen már lesz, durva az aszfalt, nagyon meleg van, a csapatok teljesítményszintjei között eltérések lesznek" - nyilatkozta az Autosportnak.