Kubica: Nem vagyok egy érzelmes típus, de ez jólesett

2019.03.20. 11:34

Nehézkesre sikerült Robert Kubica visszatérése a Forma-1-be. Több mint nyolc év után indult neki egy szezonnak, a Williamsszel a tesztekről lekéstek, alig köröztek a többiekhez képest, majd kiderült, hogy az autó szabálytalan, mire a technikai igazgatójukat elküldték.



Ausztráliára összerakták a kocsit, de a leglassabbak voltak, Kubica három kör hátránnyal fejezte be második karrierje első futamát, igaz, ehhez kellett az is, hogy a startnál összeakadjon az RBR-es Pierre Gaslyval, és az első szárnya bánja.

Kubica utolsó lett, de megbánta-e, hogy visszajött?

Nem, hiszen hat hétig gondolkoztam rajta tavaly. Tudtam, hogy extrém nehéz lesz visszatérnem egy ilyen kiélezett sportba, tudtam, hogy a Williamsnek is nehéz lesz. Amire nem számítottam, hogy ennyire felkészületlenül érkezem Ausztráliába. Már nem fizikailag, hanem hogy ilyen keveset vezethetek előtte. A 8 nap teszt Barcelonában az elmúlt 8 évem legfontosabb 8 napja lett volna, persze nem magánemberként, volt ugye, hogy kórházban voltam, járni se tudtam. Ám mint pilóta, fontosabb nem volt életemben. Sajnos nem jött ki jól, nehéz helyzetbe kerültem, de ezen át kellett mennem Ausztráliában, valószínű Bahreinben is át kell.

De nem bánom. Még ha szenvedtem is, élveztem. Nem vagyok egy érzelmes figura, de a futam után úgy éreztem, ez nagy teljesítmény"

- nyilatkozta az Autosportnak.

kubicaOKaustralia

Kubica majdnem elvesztette jobb karját a 2011. februári ralibalesetében, valójában eddig tartott, hogy teljesen felépüljön, és felkészüljön a Forma-1-re. Megtehette volna, hogy inkább élvezi az életet.

"Sokkal egyszerűbb lett volna elfogadni a GT3-as sorozatot vagy a DTM-et, élveztem volna, jóval kevesebb a stressz is. Még a vezetés is szórakoztatóbb lett volna, hiszen valószínűleg jobb pozícióban mehetnék. De megvan az oka, hogy itt vagyok. És az év végén talán bánok majd valamit,

de azt sosem fogom megbánni, hogy megpróbáltam."

Ne maradjon le semmiről!