Jövő héten Ferrariba ül a kis Schumacher

2019.03.25. 14:47

Egybehangzó médiainformációk szerint a jövő héten a Ferrarival tesztelhet Mick Schumacher, a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia.

Az autosport.com azt írja, a hétvégi Bahreini Nagydíj utáni teszten a kis Schumacher előbb a Ferrari, majd a partneristálló Alfa Romeo autóját is kipróbálhatja. A tesztelésre jövő kedden és szerdán kerül sor. A hírt egyelőre nem erősítették meg hivatalosan.

A 20 éves német pilóta tavaly megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot, a hétvégén pedig bemutatkozik a Forma-1 előtti utolsó lépcsőnek tartott Forma-2-ben. Január óta a Ferrari utánpótlás-akadémiájának tagja.

A hét vb-címével rekorder Michael Schumacher ötször a Ferrarival lett világbajnok, kétszer a Benettonnal nyert. Az 50 éves sportoló 2013. december 29-én síbalesetet szenvedett a franciaországi Méribelben. Súlyos fejsérülése miatt sokáig mesterséges kómában tartották, majd 2014 szeptembere óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják. Állapotáról a család nem hoz nyilvánosságra részleteket. (MTI/Index)