Eddig bírta Alonso F1 nélkül

2019.03.29. 00:34

Fernando Alonso jövő héten két napon át tesztelni fogja a 2019-es McLaren-Renault-t Bahreinben, a hétvégi futam után - közölte az istálló csütörtökön.

A kétszeres világbajnok tavaly jelentette be, hogy elhagyja a Forma-1-et, és más kategóriákban próbálja ki magát. Idén már indult egy sor megbízhatósági versenyen, győzött Daytonában a 24 óráson, a héten pedig egy Dakar-ralis Toyotával szórakozott a sivatagban.

Azt nem mondta, hogy az F1-ből visszavonult, bár a legtöbben így gondolják, mostani visszakacsintása ennek ellenkezőjére utal. Alonso a McLaren nagykövete a világban, mikor ezt pár hónapja bejelentették, elhangzott, hogy kipróbálhatja az F1-es kocsit, de ilyen gyors visszatérésre talán kevesen számítottak. Bár mikor lelépett, arról beszélt, nem tudja, mennyire fog neki hiányozni a Forma-1. Úgy tűnik, nagyon.

A 37 éves klasszis a Pirelli-teszt mindkét napján autóba ül: kedden övé lesz az egész nap, a csapat másik autóján Carlos Sainz Jr. és Lando Norris, a két állandó pilóta osztozik, míg szerdán Alonso Sainzot váltja, Norris pedig egész nap vezet. Mivel a McLaren Bahreinben a kiválasztott csapat, ami a gumiszállító Pirellinek is tesztel, így két autót indíthat, míg a többiek egyet.

A szezon négy tesztnapjából az istállóknak két napon át olyan pilótának kell lehetőséget adniuk, aki maximum két F1-es futamon indult életében. Mivel Norris Bahreinben rajtol el másodszor, a jövő héten még csak két versenye lesz, így a kötelező egy részét le is tudják vele. Ez pedig azt jelenti, hogy Alonso még további lehetőséget kaphat az MCL34-es modellben a következő szezonközi teszten májusban, Barcelonában, a Spanyol GP utáni kedd-szerdán. Bár azon a szerdán már edzés van az Indy 500-on, amin Alonso indul, így a beosztása elég sűrű lenne.