A harmadik edzés is a Ferrarié, kezdhet aggódni a Mercedes

2019.03.30. 14:53

Az első két szabadedzéshez hasonlóan a harmadikon is a Ferrari volt a leggyorsabb, míg a Mercedes látványosan le volt maradva. Ha nincs is reálisan 0,6-0,7 másodperc a két csapat között, akkor is kezdhet izgulni a címvédő. A Red Bull elég gyenge tréninget zárt, a Haasra, a Renault-ra és a McLarenre viszont érdemes lesz figyelni, akár a Verstappenékre is veszélyesek lehetnek. 

A gyorsabb ferraris ezúttal Charles Leclerc volt, aki egy nagyon erős kört rakott össze, még Vettelnek is adott 0,16 másodpercet. Az olaszok mögött a Mercedes futott be Hamilton-Bottas sorrendben, viszont kifejezetten kevés időmérős etapot mentek, a kvalifikáción jó eséllyel sokkal közelebb lesznek a Ferrarihoz.

A Red Bull-Honda megint szenvedett, nagyon nem találja a helyes beállítást a csapat, Verstappen csak a 8., Gasly pedig a 12. helyen végzett. Ellenben a Haas nagyot ment Grosjeannal, ahogy a Hülkenberg a Renault-val és Norris a a McLarennel – hármójuk között mindössze 1,5 tized volt a különbség, és gyorsabbnak tűntek a Red Bullnál.

A Racing Point sem lehet elégedett a 14. és 15. hellyel, ahogy Ricciardo sem a 16. legjobb idővel. Az Alfa Romeo sem túl biztató, bár Räikkönen is így a 11. helyen végzett. A mezőnyvégén pedig továbbra is a két Williams áll, közel négy másodpercre lemaradva a Ferraritól.