Schumacher a határokat kereste első F1-tesztjén

2019.04.04. 07:11

Michael Schumacher 20 éves fia kedden és szerdán először vezetett friss Forma-1-es autót. Apja csapatánál, a Ferrarinál mutatkozott be, másnap az Alfa Romeót vezette. Nem igazán sikerülhetett volna jobban az első F1-próbája, azonnal a második legjobb idővel zárta a napot, majd az Alfával is a top 6-ban zárt 15 pilóta között.

Felmerülhet, ha ilyen jól ment neki, nem siet-e a Forma-1 felé a jelenleg a Forma-2-ben induló tehetség?

Nyilván még csak az első F2-es évemben járok, meglátjuk, hogy alakul. Komplett autóversenyzőként akarok a Forma-1-be érkezni, olyan felkészülten, ahogy csak lehet. Majd az idő megmondja, hogy ez a jövő év, vagy az az utániak. Vagyis lépésről lépésre haladok

- mondta Mick Schumacher az Autosport.com-nak a ferraris teszt után.

Mick Schumacher a Ferrariban
Mick Schumacher a Ferrariban

Jelenleg a legfontosabb, hogy megismerkedjen a kocsival, amitől teljesen elájult, fizikai képességeitől tényleg padlót fogott.

"110 százalékig élveztem (a vezetést), bár a határt megtalálni tényleg nehéz. A határ egyre közelebb van a kanyarhoz érkezve. Úgy éreztem, hogy akár az 50 méteres táblánál is fékezhetnék az első kanyarra, de ez nyilván lehetetlen. De mindig később és később próbálkoztam, és mindig ment később és később. Ezért mondom, hogy van még tartalék."

Schumacher még csak egy F2-es hétvégén van túl, átlagosan nyitott, a középmezőnyben végzett a futamokon. De állítja, az F1-teszt után az F2-ben is javulhat: "Az F1 iszonyúan összetett, nagyon sokféleképp lehet dolgokat megtudni az autóról. Nagyon hasznos volt beszélgetni (a szerelőkkel és a mérnökökkel).

Rengeteg olyasmit tanultam, amit az F2-ben is használhatok, és minden egyes részét használni is fogom."

Mick Schumacher az Alfában
Mick Schumacher az Alfában

A Schumacher fiú április utolsó hétvégéjén versenyez újra az F2-ben, rá két hétre Barcelonában lesz a következő F1-teszt, a Ferrari-akadémia tagjaként könnyen lehet, hogy ott is találkozhatunk vele.