Botond, Mózes
EUR 389,68 Ft
USD 373,41 Ft
12 °C
29 °C

Hiába nem passzol az autóhoz, Verstappen használhatja az új sisakját

2019.04.06. 16:36

A Red Bull jóváhagyta Max Verstappen döntését, így a csapatnak hiába van szerződése az Araival és tervezte az autóját a sisakgyártó cég által készített sisakokhoz, a holland pilóta a Schuberth termékét fogja használni. 

Az Arai sisakjaival már a szezon előtti teszteken is problémák voltak, nem mentek át minden méretben az FIA rendkívül alapos tesztprocedúráján. Amit viszont engedélyezett az FIA, az Verstappennek túl kicsi volt, nem látott benne megfelelően. A holland ezért kipróbálta a Schuberth sisakgyártó egyik termékét, amit végül megfelelőnek talált, a Red Bull pedig legalább az év végéig tartó szerződést kötött a német céggel.

Érdekesség, hogy a másik Red Bull-pilóta, Pierre Gasly – akinek szintén nem feküdt az Arai sisakja – nem kapott engedélyt a váltásra. Ennek az az oka, mert Verstappennel ellentétben a francia pilóta nem szenvedett annyira a sisak miatt, illetve neki amúgy is az autót kell előbb megszoknia, mondta Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója. Az Arai a szezon azért során igyekszik majd egy nagyobb és kényelmesebb sisakot biztosítani Gaslynak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!