Horner: A Ferrari mintha grapefruitlével menne

2019.04.09. 09:58

Kiemelkedően gyors volt a Ferrari a legutóbbi, bahreini futamon, annyira, hogy az ellenfelek elkezdtek panaszkodni, hogy nem bírják tartani vele a tempót.

Charles Leclerc négy tizeddel verte a mercedeses Lewis Hamiltont az időmérőn, és szerezte meg a pole-t, más kérdés, hogy a versenyen - biztos vezetésnél - a fiatal monacói pilóta Ferrari-motorja egy sosem látott hiba miatt elgyengült, így Hamilton nyert.

Nem vagyunk képesek tartani velük a lépést. Ilyen körülmények között bajosan győzzük le őket. Nem tudunk a kanyarokban kompenzálni, Bahreinben ha egy tizedet visszahoztunk

- panaszkodott Toto Wolff Mercedes-csapatfőnök.

Leclerc utolérhetetlen volt Bahreinben - amíg a motorja bírta
Leclerc utolérhetetlen volt Bahreinben - amíg a motorja bírta

A német Auto, Motor und Sport (AMuS) cikke a Red Bull főnökeit is idézi, akiknek több elméletük is van a Ferrari megerősödéséről.

"A Ferrari-üzemanyag illata mintha grapefruitlé lenne"

- mondta Chris Horner csapatfőnök, aki azt sejti, a benzinjükben lehet valami, mert nagyon furcsa szagot érzett a kipufogógázukban az eddigi két nagydíjon.

Akár plusz 40 lóerőt is adhat Leclercnek és Vettelnek a spéci üzemanyag. Az AMuS szerint a Ferrari-motor már bőven 1000 lóerő fölött járhat.

"Úgy tűnik, a belső égésű motoruk és a elektromos erőforrásuk is előnyhöz juttatja őket. Úgy gondoljuk, az FIA az összes kiskaput bezárta a motorszabályokban - nyilatkozta Adrian Newey, a Red Bull technikai igazgatója, aki azt pedzegette, hogy a Ferrarinál mégis találhattak egy lyukat a szabálykönyvben.

Hétvégén jön a Kínai GP, ahol a szezon második leghosszabb egyenesén kell végigmenniük a pilótáknak, a Mercedes és a Red Bull attól tart, a Ferrari nagyon el fog húzni tőlük.

A Ferrari-motornak tavaly is voltak furcsa dolgai, például iszonyatosan füstölt induláskor és megállás után a depóban, de nem derült ki, miért.