Segítsetek a Toro Rossónak, segítsetek!

2019.04.12. 11:26

A Kínai GP pénteki szabadedzései elég egyhangúan teltek, legalábbis a pályán, a boxban viszont volt esemény. A Toro Rosso-újonc Alex Albont és a ferraris Vettelt is mérlegelésre szólították, ám mindketten túlfutottak már a boxutca elején elhelyezett mérőrámpán, így vissza kellett őket tolni.

Akadt egy kis kavarodás, a két kocsi egymás mellett vesztegelt, Albont vitték előbb a mérleghez, Vettel fékeit szerelői kezdték hűteni, amikor a német a kocsijából észrevette, hogy erősen füstöl az STR (Scuderia Toro Rosso) bal első kereke.

"Segítsetek nekik, a Toro Rossónak segítsetek"

- szólt Vettel a szerelőinek, és közben kézzel-lábbal mutogatott jobbra.

Albon első fékje lángra is kapott, de a riasztásnak hála időben odaértek a ferrarisok, és simán megelőzték a nagyobb tüzet.

Felvetődhet a kérdés, hogy hol voltak az STR-szerelők: valószínűleg úton, az ő garázsuk ugyanis a boxutca eleje felé van, onnan kellett kiérniük a mérleghez. A Ferrari garázsa a pályáról a boxba betérve a második, Vettel szerelői így közel voltak.

A boxhelyeket az előző évi konstruktőr-vb sorrendjében osztják ki. A világbajnoké az első garázs, a vb-utolsóé van a legközelebb a boxkijárathoz, ott most a Williams lakik.

Vettel egyébként a Toro Rossónál szerezte első futamgyőzelmét, bár nyilván segített volna bárkinek, aki bajba kerül.