16:00, December 09.
Horvátország 0
Brazília 0
Education City Stadion Negyeddöntő
20:00, December 09.
Hollandia 0
Argentína 0

Lehúzták a Ferrarit és az 1000. futamot

2019.04.15. 12:23
A nemzetközi sajtó főleg a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton sikeréről és a Ferrari csapatutasításáról ír a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíj másnapján amellett, hogy kritizálja a jubileumi versenyt.

Nagy-Britannia

The Telegraph:

"A Forma-1 történetének ezredik futamán Hamilton újabb hibátlan teljesítménnyel pályafutása során hatodszor diadalmaskodott Kínában. A brit címvédő karrierje 75. győzelmét aratta, és rajta kívül csak a legendás Michael Schumacher volt képes arra, hogy több mint 4000 kört töltsön az élen F1-es pályafutása során."

The Independent:

"Lewis Hamilton lenyűgöző teljesítménnyel győzött Kínában, miközben a Ferrari félig-meddig egy csapatutasításnak köszönhetően a dobogóra segítette Sebastian Vettelt."

Spanyolország:

Marca:

"Lewis Hamilton hosszú pályafutásának egyik legkönnyebb versenyén nyerte meg a Kínai Nagydíjat. A brit címvédő könnyedén hagyta le csapattársát, miközben Sebastian Vettel a dobogón fejezte be a futamot, de összetettben tovább nőtt a lemaradása a két Mercedes-pilótával szemben."

Mundo Deportivo:

"Vettel az első kanyarban hibát követett el, nem helyezkedett jól, ezért csapattársa, Leclerc megelőzte. Bahreinhez hasonlóan Sebastian újra a monacói mögött találta magát, de ezúttal jól reagált. Közel maradt csapattársához, a többiről pedig a Ferrari vezetősége gondoskodott: 'Engedd el Sebastiant, engedd el Sebastiant' - mondták Leclerc csapatrádióján, a fiatal pilóta pedig ugyan hitetlenkedett, de engedelmeskedett az utasításnak."

Ausztria:

Kronen-Zeitung:

"Lewis Hamilton és Valtteri Bottas a Kínai Nagydíjon újabb kettős Mercedes-győzelmet aratott. A Ferrari ismét a gyorsaságával irányíthatta volna magára a figyelmet, de a maranellói istállóról újra a csapatutasítás miatt beszélnek."

Die Presse:

"Jubileumi show az unalomig ismert forgatókönyv szerint. Az ezredik Forma-1-es futam nem való az autósport elitkategóriájának történelemkönyvébe, de még az egyetemes autósport történetének sem marad emlékezetes része."

(MTI)