Megtérítik az Azeri Nagydíj szervezői a Williams kárát

GettyImages-1145206081
2019.05.04. 12:18 Módosítva: 2019.05.04. 12:53

Nehezen lehetne azt mondani, hogy minden tökéletesen ment a múlt heti Azerbajdzsáni Nagydíj első szabadedzésén: nem elég, hogy a williamses George Russell autójának alját teljesen szétroncsolta egy csatornafedél, a kocsi elszállítása közben az autómentő daruja is beleakadt az egyik pálya fölötti hídba, így végül huszonnyolc perc után le is fújták az egészet. 

A bakui verseny promótere most bejelentette, természetesen vállalják a felelősséget a történtekért és azon lesznek, hogy minél előbb megtérítsék a Williamsnek okozott kárt – írja a motorsport.com.

Ez egyértelműen a mi hibánk, amit be is ismertünk, ilyen hibát nem engedhetünk meg magunknak. A biztosításunk lefedi az ilyen eseteket, úgyhogy most azon dolgozunk, hogy teljes egészében visszafizessük a Williamsnek okozott kárt.

– mondta Arif Rahimov, hozzátéve, hogy nagyon sajnálják a történteket, még virágokat is küldtek a csapatnak bocsánatkérés gyanánt.

Két évvel ezelőtt a Maláj Nagydíjon történt hasonló eset, akkor Romain Grosjean Haas-Ferrarija kapott defektet egy csatornafedél miatt, a kártérítésre viszont akkor közel egy évet kellett várni. Rahimov kiemelte, hogy ők ennél sokkal hamarabb szeretnék lerendezni az ügyet, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy a biztosító minél előbb kifizesse a pénzt a Williamsnek.

Az is kiderült egyébként, hogy az incidenst követően több csapat esett neki a pályán található több száz csatornafedél tüzetes átvizsgálásának, a szervezők pedig esküdöztek, hogy a jövőben ilyesmi soha többet nem fordul majd elő. A nagydíjat egyébként Valtteri Bottas nyerte meg Lewis Hamilton előtt.

(Borítókép: Dan Istitene / Getty Images)