László
21 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Versenyoverallban temetik el Niki Laudát

K EPA20190521030
2019.05.24. 21:34 Módosítva: 2019.05.24. 21:46

Szűk családi körben temetik el szerdán Niki Lauda háromszoros Forma–1-es világbajnokot, aki hétfőn, 70 évesen hunyt el.

A szertartást vezető lelkész arról tájékoztatta pénteken az osztrák hírügynökséget, hogy a legendás pilótát versenyruhában helyezik örök nyugalomra, a koporsóba pedig bukósisakját is elhelyezik. Toni Faber hozzátette, jövő szerdán a bécsi Stephansdomban nyilvános megemlékezést, majd zártabb körű gyászmisét is tartanak.

Szerda reggeltől délig a rajongók és szurkolók vehetnek végső búcsút az egykori versenyzőtől a babérral díszített, zárt koporsónál, amelynek tetején Lauda bukósisakja lesz látható. A lelkész közlése szerint a gyászmise 13 órakor kezdődik, erre több mint 300 díszvendéget várnak. Tévéközvetítés nem lesz, ahogyan a fotó- és videófelvételek készítése is tilos.

Faber szerint Lauda kedvenc dalai is felcsendülnek majd a ceremónián, és két-három rövid beszédre is sor kerül, de a díszvendégek névsora egyelőre nem ismert. A gyászmise után, röviddel 14 óra után kísérik utolsó útjára Laudát, de azt nem hozták nyilvánosságra, hogy a legendás versenyzőt hol helyezik örök nyugalomra.

Niki Laudán tavaly hajtottak végre életmentő tüdőátültetést, felépülése elhúzódott, januárban rövid ideig influenzás megbetegedéssel néhány napot ismét kórházban töltött. A 70 éves bajnokot hétfőn családja körében érte a halál.

Lauda 1975-ben, 1977-ben és 1984-ben nyert Forma–1-es vb-címet, visszavonulása után 1992-től 1997-ig a Ferrari istállónál, majd 2002 óta az elmúlt öt idényben a konstruktőri világbajnok Mercedesnél volt tanácsadó. (MTI)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!