Hátborzongató kettős gázolástól menekült meg az F1

2019.05.26. 19:02

Nem sokon múlt, hogy tragédiába torkolljon a Monacói GP: Sergio Perez, a Racing Point-Mercedes pilótája kis híján elgázolt két pályabírót. Az alkalmazottak a Charles Leclerc defektje utáni körökben, a biztonsági autós periódus alatt dolgozhattak a pályán, amikor a versenyző épp kijött a depóból, és átszaladtak előtte.

Eszméletlen higgadt volt Perez, az egyik bíró ugyanis megállt az út közepén, a másik viszont átrohant, de a szalagkorláton nem tudott átmászni, így megállt annak simulva. Az autó a két ember között ment el, ha bármelyik oldalra rántja a kormányt a versenyző, az egyiket biztosan elkapja. Ráadásul egyiküknek semmilyen menekülési lehetősége nem volt a magas korlát miatt.

Perez ekkor már gyorsított a boxban megengedett 80 kilométer/órás sebességről, ezek a kocsik úgy 2,5 másodperc alatt gyorsulnak fel 100-ra nulláról, úgyhogy a kontakt halálos lehetett volna.

A Forma-1-ben történt már kísértetiesen hasonló halálos baleset, Tom Pryce 1977-ben Dél-Afrikában úgy halt meg, hogy elütött egy pályán átszaladó tűzoltót, akinek poroltós palackja telibe találta a sisakját. Mindketten szörnyet haltak. (Ha rákeresnének, nagyon óvatosan nézzék meg a videót, borzalmas.)