Botond, Mózes
11 °C
21 °C

Lauda kettős győzelmet ünnepelhetett

2019.05.27. 12:07
A nemzetközi sajtó elsősorban az ötszörös világbajnok és címvédő Lewis Hamilton (Mercedes) sikeréről, az őt sokáig nagy nyomás alatt tartó holland Max Verstappen (Red Bull) teljesítményéről, valamint a múlt hétfőn 70 évesen elhunyt Niki Laudára való megemlékezésekről írt a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíj másnapján.

Nagy-Britannia:

The Guardian:
"Lewis Hamilton sisakjának festése megegyezett azzal, amelyet Niki Lauda az 1984-es, harmadik és egyben utolsó világbajnoki győzelmének idején viselt, a brit címvédő pedig úgy győzött Monacóban, ahogyan azt barátja emlékének tiszteletére előzetesen elképzelte."

Németország:

Hamburger Abendblatt:
"Lewis Hamilton Niki Lauda emlékére győzött Monacóban. A 66. klasszikus Forma-1-es futam sokáig emlékezetes marad."

Bild:
"Hamilton a barátja emlékének ajánlotta sikerét: 'Niki, az én győzelmem a Te győzelmed!'. Monacóban a brit címvédő pályafutása 77. futamgyőzelmét aratta, de még soha nem diadalmaskodott ilyen nehéz szívvel. Hamilton a monte-carlói sikerével emlékezett meg barátjáról és a Mercedes tanácsadójáról, aki 70 évesen, múlt hétfőn hunyt el."

Berliner Morgenpost:
"Hamilton megnyerte élete legkeményebb versenyét. A hét, amely Niki Lauda halálával indult, drámaian is zárult - ezúttal viszont szerencsésen. Lewis Hamilton pályafutása egyik legjobb teljesítményét nyújtva nyerte meg a Monacói Nagydíjat."

Olaszország:

La Repubblica:
"A harcos Lewis Hamilton megnyert Monacóban egy olyan versenyt, amely nehezebb volt, mint várta: a pole pozícióból startoló brit világbajnok az elejétől a végéig vezetett, de a leintésre szinte teljesen elkoptak a Mercedes gumijai, Max Verstappen pedig hosszú körökön keresztül, egészen a célba érkezésig extrém nyomás alatt tartotta."

Spanyolország:

Marca:
"Lewis Hamiltonnak meg kellett szenvednie azért, hogy pályafutása során harmadszor is megnyerje a Monacói Nagydíjat, ezzel növelje az előnyét a világbajnoki pontversenyben. A rajtja jó volt, de a Mercedes rossz gumiválasztása jelentősen lelassította, ám nem akadályozta meg abban, hogy karrierje 77. futamgyőzelmét szerezze Monte-Carlóban."

Vettel (balra) a 70-es évek, Hamilton a 80-as évek Lauda-sisakjában Monacóban
Vettel (balra) a 70-es évek, Hamilton a 80-as évek Lauda-sisakjában Monacóban

Svájc:

Blick:
"Lewis Hamilton lett a keskeny utcák és Monaco királya. Monte-Carlóban mindenütt Laudára emlékeztek! Részvét- és köszönetnyilvánítások voltak mindenhol elhelyezve. És Lauda tulajdonképpen kettős győzelmet ünnepelhetett, hiszen Hamilton és a második helyezett Sebastian Vettel is egy Lauda-sisakot viselt a versenyen. A hétvége legszerencsétlenebb pilótája Charles Leclerc lett: a monacói versenyzőnek második hazai futamát sem sikerült befejeznie. Az időmérőn a Ferrari eltaktikázta magát, Leclerc csak a 15. helyről rajtolhatott, de 20 kört sem tudott megtenni, és fel kellett adnia a futamot."

Ausztria:

Kurier:
"Az elmúlt évek egyik legizgalmasabb hercegségbeli versenyén a holland Max Verstappen (Red Bull) másodikként ért ugyan célba, de öt másodperces időbüntetése miatt végül negyedikként zárt Sebastian Vettel (Ferrari) és Valtteri Bottas (Mercedes) mögött. A helyi hős Charles Leclerctől (Ferrari) csak az elején lehetett valami említésre méltót látni: a teljesen elszúrt időmérő után a monacói nagy kockázatot vállalva próbált előre törni a 15. helyről, de ez hamarosan egy ütközéssel, és a verseny feladásával ért véget számára."

(MTI)