Nem hagyhattam, hogy röhöghessenek rajtunk

2019.06.11. 17:58

Sebastian Vettel büntetésén kívül a Kanadai Nagydíj másik emlékezetes pillanata volt, amikor Guenther Steiner, a Haas-Ferrari különleges stílusáról is ismert csapatfőnöke leteremtette pilótáját, Kevin Magnussent.

A dán szombaton tropára törte a kocsiját az időmérőn, amit csak úgy tudtak versenyképes állapotba hozni vasárnapra a szerelői, hogy hajnal háromig dolgoztak. Ezek után a futam közben Magnussen nem látta aggályosnak bemondani a rádión, hogy

"Ez a legszörnyűbb élményem egy kocsiban, valaha."

Steiner ekkor még hallgatott, ám amikor a versenyző újra elkezdte szidni az autót, a mérnöke pedig épp arra emlékeztette, hogy "a srácok egész éjjel melóztak rajta", a főnök közbevágott.

"Nekünk se kellemes tapasztalat ez az egész, szóval most már elég. És ha azt mondom, elég, akkor elég."

Steiner az Autosportnak azóta kifejtette, mi is történt:

Amikor újjáépítettük Kevin autóját, kipróbáltunk egy másik beállítást. Nyilvánvaló, hogy ez nem vált be. De úgy éreztem, ha még egyszer beszól, akkor lépnem kell, és akkor a mérnöke kezdett magyarázkodni, én pedig nem akartam, hogy ezt a nyílt rádión vitassák meg. Néha keménynek kell lenned, és én tudom, mikor kell megállítani őket. Elég jól ismerem ezeket a srácokat. Hallgatnak rám, és tudják, mikor elég. Nem a rádión kell ezt lefolytatnunk, hogy mindannyian hallják, és röhögjenek rajtunk egy jót.


Magnussen legközelebb a leintés után szólalt meg, elnézést kért a csapattól és a szerelőitől.

Steiner még annyit jegyzett meg, fontosnak tartotta, hogy az emberei ne legyenek annál is jobban letörve, mit amennyire szükséges, az ő védelmükben is szólt rá Magnussenre. Aki bocsanátatot kért felnőtthöz méltóan, vagyis az ügy lezárva.