Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem hagyhattam, hogy röhöghessenek rajtunk

2019.06.11. 17:58

Sebastian Vettel büntetésén kívül a Kanadai Nagydíj másik emlékezetes pillanata volt, amikor Guenther Steiner, a Haas-Ferrari különleges stílusáról is ismert csapatfőnöke leteremtette pilótáját, Kevin Magnussent.

A dán szombaton tropára törte a kocsiját az időmérőn, amit csak úgy tudtak versenyképes állapotba hozni vasárnapra a szerelői, hogy hajnal háromig dolgoztak. Ezek után a futam közben Magnussen nem látta aggályosnak bemondani a rádión, hogy

"Ez a legszörnyűbb élményem egy kocsiban, valaha."

Steiner ekkor még hallgatott, ám amikor a versenyző újra elkezdte szidni az autót, a mérnöke pedig épp arra emlékeztette, hogy "a srácok egész éjjel melóztak rajta", a főnök közbevágott.

"Nekünk se kellemes tapasztalat ez az egész, szóval most már elég. És ha azt mondom, elég, akkor elég."

Steiner az Autosportnak azóta kifejtette, mi is történt:

Amikor újjáépítettük Kevin autóját, kipróbáltunk egy másik beállítást. Nyilvánvaló, hogy ez nem vált be. De úgy éreztem, ha még egyszer beszól, akkor lépnem kell, és akkor a mérnöke kezdett magyarázkodni, én pedig nem akartam, hogy ezt a nyílt rádión vitassák meg. Néha keménynek kell lenned, és én tudom, mikor kell megállítani őket. Elég jól ismerem ezeket a srácokat. Hallgatnak rám, és tudják, mikor elég. Nem a rádión kell ezt lefolytatnunk, hogy mindannyian hallják, és röhögjenek rajtunk egy jót.


Magnussen legközelebb a leintés után szólalt meg, elnézést kért a csapattól és a szerelőitől.

Steiner még annyit jegyzett meg, fontosnak tartotta, hogy az emberei ne legyenek annál is jobban letörve, mit amennyire szükséges, az ő védelmükben is szólt rá Magnussenre. Aki bocsanátatot kért felnőtthöz méltóan, vagyis az ügy lezárva.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!