Nyolc év után leköszönt az F1 sajtófőnöke

2019.06.18. 10:33

Váratlanul bejelentette, hogy nem folytatja a Forma-1-ben sajtóreferensként Matteo Bonciani, aki 8 éve töltötte be a sorozat egyik legfontosabb tisztségét.

A francia menedzser 2011 óta zsinórban több mint 150 futamon vezette az F1 médiatevékenységeit, amihez hozzátartozott a pilóták és a csapatfőnökök koordinálása is.

Ő volt az a magas szakállas ember, aki terelgette a versenyzőket az időmérők és a futamok után a hivatalos fotókhoz, majd az eredményhirdetéshez, sokat lehetett látni a tv-ben is.

Majdnem 10 évnyi FIA-munka és 8 év Forma-1-es utazás után eljött az ideje, hogy lassítsak, és új kihívásokat keressek. Megtiszteltetés volt a sportághoz tartozni, az F1-es kollégáim a második családommá váltak, minden egyes tagja hiányozni fog

- idézte az olasz Formulapassion.it Boncianit.

Lelépésének pontos időpontjáról nem beszélt, de az Indexnek - egy rá jellemzően velős üzenetben - megerősítette, azonnal távozik:

"Nincs több verseny!"

Matteo Bonciani és Hamilton, az angol versenyző egyik sikere után
Matteo Bonciani és Hamilton, az angol versenyző egyik sikere után

Bonciani az FIA-tól - a Nemzetközi Autós Szövetségtől - hivatalosan nem válik meg, belső konzulensként marad a szervezetnél.

Helyét a hírek szerint Oliver Fisch, az F1 eddigi kommunikációs igazgatója és Tom Wood, a Formula-E volt sajtósa veszi át.