Nem sok ideje lesz a Ferrarinak a Vettel-büntetés meghallgatásán

2019.06.20. 14:57

Pénteken 14 óra 15 percre várja a Paul Ricard pályán, Franciaországban a Kanadai GP négy versenyfelügyelője meghallgatásra Sebastian Vettelt és a Ferrari csapatot az előző, montreali futamon történt büntetésüket megvitatni.

Vettel 5 másodperces időbüntetést kapott a nagydíjon, mert miután lecsúszott a pályáról, veszélyesen tért vissza, és leszorította a mögötte, másodikként haladó Lewis Hamiltont.

A Ferrari nem fellebbezett, mert a Forma-1-ben verseny közben letöltött büntetést a szabályok szerint nem lehet, ám afféle "perújrafelvételt" lehet kérni, ha időközben olyan bizonyíték vagy körülmény derül ki, ami az adott pillanatban nem volt a döntéshozók birtokában.

A Ferrari élt ezzel a lehetőséggel, bár nem tudni, mi az új fejlemény.

Lényeg, hogy a négy montreali steward, Emanuele Pirro, Gerd Ennser, Mathieu Remmerie és Mike Kaerne elutazott a Francia GP-re is, így ők fogadják az érintetteket. Meghallgatják őket, majd döntenek, hogy az esetet továbbküldik-e az FIA (Nemzetközi Autós Szövetség) illetékes részlegének, vagy elutasítják a felülvizsgálatot.

A Paul Ricard-ra egyébként Remmerie-t újra a bírák közé jelölték, úgyhogy neki, illetve ugye a ferrarisoknak - köztük Vettelnek is - dolguk van 3 órától: kezdődik a nagydíjhétvége második szabadedzése, vagyis alig háromnegyed órájuk lesz megbeszélni a történteket.

A montreali +5 másodperc miatt Vettel hiába futott be elsőként, csak második lett, mert Lewis Hamilton 5 mp-en belül ért mögötte célba.