A McLaren idén már nem kér Alonsóból

2019.06.23. 11:33

A 2019-es Le Mans-i 24 órás verseny leintésével ha nem is munkanélkülivé, de teljesen szabaddá vált a kétszeres F1- és egyszeres endurance-világbajnok Fernando Alonso, aki várhatóan júliusban közli majd, milyen tervei vannak a közeljövőben, már ami a versenyzést illeti.

Bár Alonso szabad, a McLaren mégsem számol vele 2019-ben, legalábbis a csapatfőnök Andreas Seidl arról beszélt a Francia Nagydíj helyszínén, hogy nem tervezik a spanyolt autóba ültetni az idény során sem teszten, sem pedig szabadedzésen.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a McLaren lemondott volna a spanyolról, még úgy sem, hogy a helyére más tartalékpilótát jelöltek: a Renault-val osztoznak az orosz Szergej Szirotkinon. Méghozzá praktikussági okokból, Alonso ugyanis nem utazott és utazik mindenhova a McLarennel, így viszont Szirotkin személyében mindig lesz tartalékuk.

Seidl arról is beszélt, hogy elégedettek Lando Norris és Carlos Sainz teljesítményével, így az ő helyükön sem kell Alonso bevetésén gondolkodni. A McLaren egyébként meglepően jól teljesített a Paul Ricard versenypályán az időmérőn, Lando Norris az ötödik, Carlos Sainz a hatodik rajthelyet szerezte meg, mindketten megelőzték Sebastian Vettelt.

Alonso korábban teszten besegített a csapatnak, elsősorban a visszajelzései miatt vezethetett.