Leclerc a leggyorsabb az Osztrák Nagydíj edzésein

GettyImages-1159013697
2019.06.29. 13:19

A ferraris Charles Leclerc volt a leggyorsabb az Osztrák Nagydíj harmadik szabadedzésén. A második edzést is nyerő monacói tette meg az eddigi leggyorsabb kört is a versenyhétvégén, ő az egyedüli, aki 1:04 alatt teljesítette a spielbergi pályát. 

A pénteki bukásokkal teli edzés után meglehetősen nyugodtan telt az utolsó szabadedzés, az első öt percben nem is nagyon jött ki senki a bokszból, végül a két McLaren Renault kezdte meg a körözést. Majd Danyiil Kvjat ideje volt a leggyorsabb egy rövid ideig. 

Leclerc folyamatosan javított az idején, a Ferrarikról sokat elárul, hogy az egyenesekben a leggyorsabbak voltak. A monacói pilóta a pálya második szektorában autózott legjobban, az első és harmadik szektor Lewis Hamiltoné lett, de összességében így is 143 ezredet kapott, amivel a második lett az időmérőn. A Mercedes stabil teljesítményt nyújtott, a harmadik hely Valtteri Bottasé lett, csapattársától viszont majdnem egy tizedet kapott. 

A negyedik helyet Sebastian  Vettel szerezte meg, míg az ötödik Max Verstappené lett, ő az edzés végén panaszkodott is a beállításaira a Red Bull mérnökeinek. Csapattársa, Pierre Gasly autója sem volt tökéletes, úgy érezte, elment a motorereje, ki is állt a boxba. Az edzés végén viszont már egész jó időt autózott, a hetedik helyre jött be. 

Az Osztrák Nagydíj időmérője 15 órakor kezdődik.