Centiken múlt, hogy gázolás legyen a Ferrari kapkodásából

2019.06.30. 17:21

Nem várt kavarodást okozott az Osztrák Nagydíjon a Ferrarinál Sebastian Vettel kerékcseréje. Vettel a 22. körben, Valtteri Bottasszal egy időben ment ki kerékcserére, ám a szerelőket teljesen meglepte ezzel, így nagyon lassan, csak 6 másodperc alatt kapott új gumikat.

Mint később kiderült, rádióhiba okozta a problémát, a mérnökök tudtak róla, hogy Vettel érkezik a kerékcserére, a szerelők viszont ebből semmit nem hallottak, ezért indult a kapkodás.

A nagy kapkodásnak pedig majdnem nagy baj lett a vége: a garázsból, kerékkel a kézben kirohanó egyik szerelő kis híján beugrott az épp Vettel mögül induló Valtteri Bottas Mercedese elé. Látszik, hogy a szerelő mennyire megijed a szinte semmiből feltűnő Mercedestől, kis híján el is esik, és még a kereket is elejtette egy pillanatra.

Szerencsére nem történt baj, bár Vettelnek a dobogója múlt ezen a malőrön, végül ugyanis 6,5 tizedmásodperccel maradt Valtteri Bottas mögött, lemaradva a dobogóról.

A futamot a hatalmasat hajrázó, az utolsó körökben az élre álló Max Verstappen nyerte a Red Bull-lal, a Honda első győzelmét szállítva 2006 óta.