A tök utolsó Kubica lett a nap pilótája Ausztriában, nyomozzák, miért

2019.07.01. 17:00 Módosítva: 2019.07.01. 17:31

A Verstappen–Leclerc-előzés és a nagyon jó verseny mellett kevésbé tűnt fel az Osztrák Nagydíjon, hogy Robert Kubicát szavazták meg a rajongók a nap legjobb versenyzőjének. Ami kissé meghökkentő, ugyanis

a lengyel utolsóként futott be, három kör hátránnyal a győztes mögött, ráadásul még saját williamses csapattársától, George Russelltől is kapott egy kört.

Kubica nem mutatott be hihetetlen előzést vagy óriási kunsztot a kormány mögött, valójában képernyőre sem került. Így joggal merül fel a kérdés, hogyan nyerhette meg a voksolást?

A holland Gptoday.net próbált utánajárni a dolognak, és arra jutottak, hogy technikai hiba történt. Az FIA legalábbis ennyit válaszolt nekik:

„Technikai gond volt, nyomozzuk, mi lehetett".

Kubicát szeretik a szurkolók, talán annál is jobban, mint gondoljuk
Kubicát szeretik a szurkolók, talán annál is jobban, mint gondoljuk

A weboldal állítja, holland rajongók arra panaszkodtak, hogy amikor bekattintották a holland Verstappent a nap emberének, a rendszer azzal nyugtázta: „Köszönjük, hogy Robert Kubicára szavazott”.

A Forma–1 hivatalos oldalán fent is volt, hogy Kubica lett a nyertes, de a mellékletben jelenleg nincs ott, hogy az Osztrák GP-n kit jelöltek a legjobbnak. Nem tudni, utólag lesz-e változás, és elveszik-e Kubicától a vitatható – bár teljesen lényegtelen – díjat. De biztosan kiderül, ha lezárul az ügyben indított nyomozás.