Pont erre volt szüksége a Forma-1-nek

2019.07.01. 18:49

Mélynek tűnő gödörbe került a Forma-1 az utóbbi hetekben, június eleje óta a montreali Vettel-Hamilton-akcióról szóltak a hírek és a német büntetéséről, illetve az a miatti elégedetlenkedésről, múlt hétvégén pedig a dögunalmas francia futamról. Vagyis utóbbiról inkább nem is beszéltek, ahogy leintették, elfelejtette mindenki, annyira eseménytelen volt.

Vasárnap Ausztriában is volt necces eset, de előtte klasszisverseny, amelynek győztese előzésekkel jött fel a hetedik helyről, miután beragadt a rajtnál, a döntő manővert pedig két és fél körrel a leintés előtt mutatta be. Max Verstappen volt az, Charles Leclerc ellen. A GP-győzelmet jelentő előzést megvizsgálták, de szabályosnak minősítették, a hollandot nem büntették.

Nem is érdemes azon agyalni, mi lett volna [ha büntetik], mert jól döntöttek [a versenybírák]. Elfogadhatatlan lett volna, ha egy ilyen futam végeredményét megváltoztatják. Ez volt az elixír, amire a Forma-1-nek szüksége volt

- idézte az Autosport Chris Hornert, a győztes Red Bull-Honda csapatfőnökét.

Horner azt is elmondta, miért nem volt gond Verstappen megmozdulásával.

„Az előzésről meggyőződésünk volt, hogy rendben van. Kemény, de sportszerű versenyzés volt, amilyen az F1-be kell.

Ha megnézik, a kanyar csúcspontjánál Max volt előrébb, ezen a ponton megnyerte a kanyart, a másik srácnak kellett visszakoznia.”

Leclerc-nek sem tetszhetett a döntés, de úriemberként viselkedett a kocsiban és azon kívül is
Leclerc-nek sem tetszhetett a döntés, de úriemberként viselkedett a kocsiban és azon kívül is

Nem fog kiderülni, mit mond Horner, ha Verstappen van Leclerc helyén, de valószínűleg azt, amit utóbbi főnöke mondott most.

„A Ferrari véleménye, hogy rossz döntés született, ez a mi álláspontunk. Úgy gondoljuk, hogy Charles hagyott helyet, de a kontakttal kilökték a pályáról. De a sportág érdekében nem fellebbezünk” – zárta le sportszerűen a hétvégét Mattia Binotto a Ferraritól.