„Ez varázslat” – lelkendezett Sir Frank Williams Hamilton mellett

2019.07.14. 10:57

Sir Frank Williams 50 éve van a Forma-1-ben csapatfőnökként, csapata, a Williams az ő sikereire is emlékezik a hétvégi Brit Nagydíjon, a kocsik oldalára is odafestették az elmúlt 50 év mérlegét:

824 verseny, 128 pole pozíció, 114 futamgyőzelem, 16 világbajnoki cím... de csak egy Frank Williams.

A csapat 77 éves alapítója, egyben csapatfőnöke, Frank Williams 1986-ban szenvedett súlyos autóbalesetet, amiben lebénult, azóta kerekesszékbe kényszerült, és értelemszerűen nem a sebességről szólt az élete. Silverstone-ban, a Brit Nagydíj helyszínén viszont fantasztikus pillanatokat élhetett át ő és Lewis Hamilton is, amikor az ötszörös világbajnok megautóztatta az F1 élő legendáját.

A terv eredetileg az lett volna, hogy csak egy kört mennek, de Williams annyira élvezte Hamilton mellett a száguldást, hogy a célegyenesben gyorsan mondta, mielőtt megálltak volna, hogy menjenek még egyet, sőt, arra is biztatta Hamiltont, hogy előzzék meg a többi VIP-élményautózót a második körön.

A második kör végén Hamilton egy kis gumiégetést is beiktatott, amire Williams csak huligánnak nevezte az ötszörös világbajnokot.

A belsőkamerás felvétel tökéletesen visszaadja, mit is érzett az autóban Hamilton és Williams – utóbbit legjobban talán a Mercedes fékereje lepte meg, pedig csak egy utcai autóban ültek, nem az F1-gépben.