Téma lett Vettel jövője a gyenge teljesítménye miatt

2019.07.14. 11:26

Miközben Charles Leclerc versenyben volt a Mercedesekkel a Brit Nagydíj szombati időmérőjén, addig ferraris csapattársa, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel csak a hatodik lett az időmérőn, amin végig láthatóan problémákkal küszködött.

A német nem is tagadta, hogy pocsék szombatja volt. Az Autosportnak nyilatkozva elárulta, hogy nagyon szenvedett az autóval, amire nem tudott ráérezni, és messze nem tudta kihozni a maximumot a kocsiból. „Egyszerűen nem állt össze, a Q1-ben nem tudtam többet kihozni a kocsiból, végig ugyanolyan köröket tudtam csak autózni. A gumikból és a kocsiból sem nyertünk ki többet, az időmérő elejétől a végéig ugyanaz volt, nem gyorsultam a pályával, nem úgy, mint a többiek.”

Pedig a Ferrari kétféle gumikeveréket is bevetett az időmérőn, de Vettel egyiken sem került az élmezőny közelében. A gyenge teljesítmény miatt a brit szaklap arról kezdte faggatni a Ferrari csapatfőnökét, Mattia Binottót, hogy minden rendben van-e Vettel jövője kapcsán, és nem lehet, hogy esetleg a bizonytalanság miatt romlik a teljesítménye. Binotto erre csak azt mondta, hogy minden a legnagyobb rendben, semmi jelét nem látja annak, hogy Vettel elszántsága, győzni akarása csökkent volna.

Az viszont tény, hogy Vettel szerződése a 2020-as szezon végén lejár a Ferrarinál, és a német többször jelezte, hogy a 2021-től életben lépő új szabályok döntő fontossággal bírnak majd abban, hogy miként dönt a jövőjéről.