Ferrari-csapatfőnök: Ilyen nem történhet meg

2019.07.27. 20:25

A két pénteki és az egy szombati szabadedzés alapján egyértelműen nagy esélye volt legalább egy Ferrarinak az első sorba kerülésre, illetve a pole pozícióra a Német Nagydíj időmérőjén, csakhogy két drámai technikai hiba miatt Sebastian Vettel végül csak utolsóként, Charles Leclerc pedig tizedikként indulhat majd.

A németnél a turbóba áramló levegővel volt gond, a monacóinál pedig az üzemanyagáramlással – bár idén elég sok technikai probléma volt már a Ferrarinál, ezzel a kettővel még nem találkoztak korábban, árulta el a csapatfőnök Mattia Binotto, aki azzal kezdte az újságírók előtti válaszadást, hogy felelősséget vállalt az időmérőn mutatott teljesítményért.

„Csalódottak vagyunk, mind pilóták, mind a csapat, illetve az otthoni háttérstáb is, mert esélyünk lett volna az első sorba kerülni. Csalódottak és dühösek vagyunk, leginkább magunkkal szemben,

ilyen nem történhet meg, miközben elég sokszor megtörténik nálunk.

Hozzátette, ki kell elemezniük a korábban még nem tapasztalt hibákat, és lépniük kell, hogy megtalálják a megoldást.

Az olasz La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozó Binotto azt is elmondta, hogy bizakodó a futamra nézve, mert tudja, hogy jó a Ferrarik versenytempója. Az eső lehetőségével nem foglalkozik viszont, csak arra figyelnek, hogy a száraz aszfalton láthatóan gyors kocsiból kihozzák a maximumot.