Alain Prost bekerült a Renault igazgatótanácsába

2019.07.29. 23:53

A négyszeres világbajnok Alain Prost az eddiginél fontosabb szerepet kap a Renault csapatnál. Az egykori Forma-1 pilótát beválasztották az istállót irányító ötfős igazgatótanácsba, írja az Autosport.

Prost korábban a csapat nagyköveteként, majd tanácsadóként dolgozott, most bekerült az igazgatói tanácsba, de ügyvezetői jogosítványok nélkül. Hasonló szerepet tölt be, mint korábban Niki Lauda a Mercedesnél. 

Alain Prost
Alain Prost

Az egyelőre nem világos, hogy új posztja miatt változnak-e a feladatai, kaphat-e nagyobb beleszólást a csapat ügyeibe napi szinten. Az igazgatótanácsban rajta kívül Cyril Abiteboul csapatfőnök, a Renault-gyár elnöke, Jerome Stoll, a pénzügyi igazgató Thierry Cognet és Gérard Lopez befektető tag. 

A Renault szóvivője azt mondta, az igazgatótanács határozza meg a Renault küldetését, megalkotja a víziót, felállítja a stratégiát és felépíti a struktúrát, a részvényesek felé pedig felelősséget vállalnak és elszámoltathatóak lesznek. Ezen kívül szerepük lesz a szerződések megkötésében is, legyen szó szponzorokról, beszállítókról vagy pilótákról.