Szeretjük egymást, a pályán is csókolózunk

2019.08.01. 19:54

A Haas-Ferrari két pilótája idén már háromszor ütközött futam közben, legutóbb a múlt heti Német GP-n. Romain Grosjeant és Kevin Magnussent talán ezért is nevezték egyszerre a Magyar GP csütörtöki sajtótájékoztatójára, ugyanis meglehetősen ritka, hogy az öt kiválasztott pilóta között csapattársak egyszerre kaphassanak helyet.

Grosjean és Magnussen azért nem ült egymás mellé - a Toro Rosso-versenyző, Danyiil Kvjat választotta el őket -, de aki villongásokra, beszólogatásra vagy annál is többre számított, annak csalódnia kellett. Mivel a legtöbb újságírói kérdés nekik szólt, egészen jó hangulatú eseményt kerítettek maguk körül, egyáltalán nem tűntek megkeseredett, egymásra vicsorgó ellenfeleknek, pláne nem ellenségeknek.

Az ellentétükről először Grosjean beszélt, egy viccel el is ütötte az egész élét.

Szeretjük egymást, látják, a pályán is csókolózunk. Az autóinkkal.

Összegezve, ez leginkább balszerencse. Mivel ugyanolyan kocsit vezetünk, a pályán nem egyszer egymás mellé sodródunk, és csak úgy megtörténnek ezek a dolgok".

Magnussen fejtette ki bővebben, mi van a háttérben. "Jó a kapcsolat közöttünk, pozitív a munkakapcsolat, jó hangulatban megyünk dolgozni, kijövünk egymással. De a pályán, a pillanat hevében megtörténik az ilyesmi. Szerencsétlen dolog, nincs ebben annyi, amennyit maguk (újságírók) belelátnak, meg tudjuk, hogy amúgy is szeretik felfújni az ilyesmit."

Felvetődött a kérdés, hogy a sok egymás elleni balhéval kárt okoztak a Haasnak, mennyire érzik veszélyben a jövő évi szerződésüket az istállónál.

Tudják, tavaly ilyenkor sokkal inkább aggódtam a helyemért. Egyéni hibákat követtem el, nem voltam biztos magamban. Idén nem érzem ezt

- mondta Grosjean. Magnussen sokkal tömörebb volt: "Egyáltalán nem érzem veszélyben a helyem".