Hamilton falba állította a Mercedest Spában

000 1JW5SH
2019.08.31. 12:48

28 perc volt hátra a Belga GP harmadik szabadedzéséből szombaton Spában, amikor egy gyors jobbkanyarban kicsúszott Lewis Hamilton. A világbajnok kívül ment rá a kerékvetőre, a kocsi többször megcsúszott alatta, kétszer megfogta, de elfogyott a hely, az autó szó szerint beleállt a falba. Letört a bal első kerék és az első szárny bal fele, a pilótának nem esett baja. A körözést negyedórára félbeszakították, piros zászló volt érvényben.

Hamilton a negyedik helyen állt baleset pillanatában, a Ferrarik vezettek Vettel-Leclerc-sorrendben.

A Mercedest a háromkor kezdődő időmérőre szinte biztosan meg tudják javítani, nem valószínű, hogy az angolnak ki kellene hagynia a kvalifikációt.

10 perccel a vége előtt Leclerc átvette a vezetést, és meg is tartotta a végéig. Vettel és Bottas végzett mögötte, Ricciardo, Verstappen és Perez is megelőzte Hamiltont, aki hetedik lett. Räikkönen, Giovinazzi és Gasly zárta a top10-et.

(Borítókép: Lewis Hamilton sérült autóját szállítják el, miután a Belga GP harmadik, szombati  szabadedzésén a pilóta a falba csapódott a Mercedesszel.  Fotó: Kenzo Triboillard / AFP)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport