Kemény kritikát kapott Vettel Hamiltontól

2019.09.03. 11:47

Charles Leclerc úton van, hogy elsöpörje Sebastian Vettelt a Ferrarinál, állítja Lewis Hamilton. A Mercedes-pilóta az Autosportnak beszélt a vasárnap első F1-győzelmét jegyző monacói pilótáról, és nem fogta vissza a dicséreteket - amelyek elég kemény szavak lehettek Vettelnek.

Az eredményei magukért beszélnek. Nem könnyű topcsapathoz érkezni, pláne a Ferrarihoz, pláne egy négyszeres világbajnok mellé, aki nem is tudom, mennyivel tapasztaltabb nála. Aztán folyamatosan, az első futamtól kezdve jobban teljesíteni, jobban kvalifikálni, jobban vezetni a négyszeres bajnoknál

- magasztalta Hamilton Leclerc-t.

  • A 21 éves tehetség az utóbbi hat nagydíj időmérőjén megelőzte Vettelt, kedvezőbb pozícióból indulhatott. 
  • Három első rajthelyet szerzett idén, Vettel csak egyet.
  • Leclerc szakította meg a Ferrari múlt október óta tartó nyeretlenségét.
  • Mindketten hatszor-hatszor állhattak dobogón.
  • Vettel egy éve nem nyert futamot.

Vettel még jobban áll a pontversenyben, 12 pont előnnyel negyedik, Leclerc ötödik.

Vettel, Leclerc és Hamilton
Vettel, Leclerc és Hamilton

Hamilton szerint Leclerc pechje, hogy Spában még csak az első győzelmét ünnepelhette, ha kicsit szerencsésebb, Bahreinben mindenképp, de akár Ausztriában is győzhetett volna.

Igen balszerencsés volt jó pár versenyen (Leclerc), simán lehetett volna ez a harmadik győzelme. Nagyszerű dolgok fognak még jönni tőle, kíváncsian várom, hogy végignézhessem a felemelkedését és hogy versenyezhessek vele

- mondta az ötszörös bajnok brit.

A Hamilton-Leclerc-csaták egyelőre elmaradtak, Spában egy körön múlt, hogy előzési kísérletre kerüljön a sor köztük, de a futam véget ért, a ferraris felépített előnye épp kitartott a célig.

A Ferrari Belgium után a hétvégén Olaszországban is favorit lesz, a szupergyors monzai pályán a motorerő fog dönteni, a győzelemért elméletileg Vettel harcolhat Leclerc-rel.