Alonso belengette, hogy 2021-ben visszatérne az F1-be

2019.09.07. 11:14

Fernando Alonso a 2018-as szezon végén távozott a Forma-1-ből, de nem a visszavonulás, csak a szünet szót használta a váratlan lépés bejelentésekor. Jelenleg annyi biztos csak a 38 éves spanyol pályafutása kapcsán, hogy 2020 elején részt vesz majd a Szaúd-Arábiában rendezett Dakaron, egyéb verseny kapcsán viszont még nem jelezte az érdeklődését.

Az Olasz Nagydíj hétvégéjén, ahol a McLaren tartalékpilótájaként van jelen Monzában, viszont arról beszélt, hogy a jelenlegi állás szerint úgy fest, 2021-ben ideálisak lehetnek a körülmények a visszatérésére. A spanyol ezzel a 2021-es szezon elején életbe lépő szabálymódosításokra utal, a jelek szerint tehát tetszenek neki a nem rég már konkrét modell formájában is felvázolt tervek, amiket október végéig kell majd véglegesítenie a Forma-1 csapatainak.

„Először találnom kell pár kihívást a Forma-1-en kívül, ahol versenyezhetek. Ezek még nincsenek lezárva, sem az Indy 500-as indulásom, sem más. De a 2021-es F1-szabálymódosítások olyan lehetőséget teremtenek, amik felrázhatják, új alapokra helyezhetik a Forma-1-et, ahol jó esély lehet a visszatérésemre” – nyilatkozta Monzában a Sky Sportsnak. Az egyetlen negatívumként a 2020 után várhatóan 2021-en is 22 futamból álló versenynaptárat jelölte meg, ami fizikailag nagy megterhelést jelenthet.

Már beindultak a pletykák

A kétszeres világbajnok Alonso nyilatkozta önmagában is érdekes, de úgy főként, hogy az elmúlt hetekben egyre vadabb pletykák indultak a 2021-es pilótaleosztás kapcsán. A 2020-as csapatfelállások már kezdenek alakulni, ám több sztárnak is lejár a szerződése a következő idény végén, ami elég nagy mozgást hozhat.

Augusztus közepén a főleg az F1 technikai részével foglalkozó Mark Hughes fogalmazott úgy a pilótapiacot érintő jóslatában, hogy „valami nagy dolog forralódik a háttérben, tektonikus mozgás várható a pilótapiacon, két hatalmas igazolással.”

Ehhez tennénk hozzá, hogy Alonso 2021-es tematikájú nyilatkozata után a Sky Sports szakértője, Ted Kravitz a következő párosokat alkotta meg 2021-re:

  • Mercedes: Fernando Alonso, Valtteri Bottas,
  • Ferrari: Lewis Hamilton, Charles Leclerc,
  • Red Bull: Sebastian Vettel, Max Verstappen.

Szóval egyre erősödik pár komoly mozgás. Aztán meglátjuk, mi lesz belőle.