Leclerc nyugdíjba küldte Vettelt

2019.09.09. 12:18

Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Olasz Nagydíjat, ezzel 2010 után először győzött az olasz csapat Monzában. A nemzetközi sajtó természetesen értékelte a 21 éves versenyző pályafutásának második futamgyőzelmét. 

Nagy-Britannia: 

The Telegraph:

"A mindössze 21 éves Leclerc visszaverte a Mercedes támadását, és a legfiatalabb Ferrari-pilóta lett, aki a hazai pályán győzni tudott. Ezzel az olasz istálló kilencéves pechsorozatát szakította meg. Leclerc vasárnap Alberto Ascari, John Surtees, Michael Schumacher és Fernando Alonso nyomdokába lépett, és a tizenegyedik Ferrari-pilóta, aki ezen a pályán győzött - ráadásul első próbálkozásra. A drukkereknek új hősük van."

The Guardian:

"Leclerc monzai sikerével fellelkesítette az F1-es közönséget. Az első győzelem a Forma-1-ben kitörölhetetlenül beleég a pilóta emlékezetébe. Leclerc számára ez volt a második siker, de ez is elkíséri élete végéig. Az öröm rá volt írva a 21 éves versenyző fiatal arcára, amint a dobogón állt, előtte pedig vörös tengert alkottak a szurkolók. A rajongók színesen, hangosan és némi megkönnyebbüléssel ünnepeltek."

The Times:

"Amikor Charles Leclerc először ellátogatott a Ferrari-gyárba Maranellóban, nem akarták beengedni. Akkor még nem sejtették, hogy az a gyerek egyszer beírja magát a történelemkönyvükbe. Tegnap ugyanis a ma már 21 éves Leclerc szerezte meg Monzában a Ferrari régóta várt győzelmét. Fernando Alonso 2010-es sikere óta a helyiek nem látták a saját emberüket a dobogó tetejére állni. A győzelmet még édesebbé teszi, hogy éppen a Ferrari alapításának 90. évfordulóján született. Leclerc számára is különleges ez a futamgyőzelem. Ugyan már a második volt pályafutása során, de az első, amit igazán kiélvezhetett, a múlt héten ugyanis kevesebb mint 24 órával az után nyert Belgiumban, hogy barátja, Anthoine Hubert halálos balesetet szenvedett."

Charles Leclerc ünnepli győzelmét Monzában
Charles Leclerc ünnepli győzelmét Monzában
Fotó: Miguel Medina / AFP

Ausztria:

Kronen-Zeitung: "Ferrari-parti!" 

Die Presse:

"Leclerc teljes gázt adott, és meghódította a szurkolók szívét. Monzai győzelmével egy olyan sikeres fejezetet írt a Ferrari történetébe, amely Sebastian Vettelnek soha nem jött össze. A monacói idénybeli két futamgyőzelmével a vörösök új elsőszámú pilótája."

Olaszország:

Corriere dello Sport:

"Leclerc lángra gyújtotta Monzát egy Ferrari-győzelemmel! A Ferrari 2010 óta nem nyert Monzában, akkor Fernando Alonso győzött. Sebastian Vettel számára a verseny a felejthető kategória."

La Repubblica:

"Kilenc évvel később ismét Ferrari-siker Monzában. Huszonegy évesen Leclerc a legfiatalabb győztes a maranellói csapat történetében, és megismételte egy héttel ezelőtti sikerét."

Spanyolország:

Marca:

"Leclerc nagyszerű monzai győzelmével nyugdíjba küldte Vettelt. Egymás után másodszor nyert, ráadásul most Monzában, ahol 2010 óta vártak egy újabb sikerre. Egy tollvonással véget vetett a Ferrari sikertelenségének, egyben megelőzte Vettelt az összesítésben. A német újabb szerencsétlen napon van túl ikszedik hibája után."

Mundo Deportivo:

"Gigantikus Leclerc-győzelem a Mercedes ellen Monzában. Ha valakinek még kétségei vannak afelől, hogy a monacói képes világbajnokságot nyerni, és hogy jelenleg ő a Ferrari jobbik pilótája, az nézze meg még egyszer az Olasz Nagydíjat. Azután már nem lesz miről beszélni. Látványos. Hihetetlen."

(MTI/Index)