Újabb két hely kelt el az F1-ben 2020-ra

2019.09.19. 10:20

Jövőre is Kevin Magnussen és Romain Grosjean vezeti a Haas-Ferrari Forma-1-es autóit - közölte az istálló csütörtök reggel. A csapat ezzel megerősítette pilótakettősét, annak ellenére, hogy gyenge szezont futnak, és a versenyzők többször összeütköztek egymással.

Guenther Steiner csapatfőnök a "tapasztalat és az állandóság" mellett döntött, így igaza lett a párosnak, amely már augusztus elején, a magyar futam előtt arról beszélt, betonbiztos a helye. Hogy maradnak, talán a Renault-tól elküldött Nico Hülkenbergnek a legrosszabb hír, ő az egyik Haas-ülést célozhatta meg. Akadnak még opciói:

  • van egy hely a Red Bullnál Verstappen mellett,
  • egy az Alfánál Räikkönen mellett,
  • kettő a Toro Rossónál,
  • egy a Williamsnél George Russell oldalán.
Kevin Magnussen és Romain Grosjean
Kevin Magnussen és Romain Grosjean

Jól hangzik az öt, csakhogy a Red Bullnál Alex Albon egy ötödik és egy hatodik hellyel nyitott, miután a nyáron előléptették, a Toro Rosso hagyományosan a Red Bull-suli fiatal neveltjeit ülteti az autóiba. A Williams erősen a pénzre fog menni, hogy versenyzője támogatást is hozzon magával az istállónak, arról nem beszélve, hogy idei autójuk használhatatlan, mindig a mezőny végén kullognak.

Hülkenberg sansza az Alfa Romeo lehet, ahonnan Antonio Giovinazzit kellene kiszorítania. Az olasz a Ferrari protezsáltja, de 3 pontot tudott csak összekaparni idén, míg Räikkönen 31-et. A németet segítheti, hogy a csapatot tavaly még Saubernek hívták, csak átnevezték, a Saubernél ő pedig versenyzett, igaz, csupán egy szezont, 2013-ban. Vagyis kapcsolatai lehetnek ott, így ha jól ügyeskedik - ő vagy a menedzsere -, talán lehet visszaútja.