Kimi meggyilkolta magát, és engem is meg akart ölni

2019.09.23. 10:12

Tizenkét körrel a leintés előtt esett ki Kimi Räikkönen a Szingapúri Nagydíjon vasárnap, amikor ütközött Danyiil Kvjattal. A finn Alfája mintha rákanyarodott volna az orosz Toro Rosso-Hondájára, előbbi járt rosszabbul, a bal első felfüggesztése eltört. Kvjat egy pályaelhagyás után tovább tudott menni, 15. lett. A baleset pillanatában a 12. helyért csatáztak.

A leintés után a felügyelők meghallgatták mindkét versenyzőt, de egyiküket sem büntették. Kvjat szerint Räikkönen hibája volt az egész, egyszerűen ráhúzta a kormányt.

Meglepődtem, mert tisztán mozdultam, megcsináltam a manővert. Ő a féktávon mozdult, amiről sokat beszélünk, és ami ellen ő volt volt a legjobban. Meglepett, hogy mégis ezt csinálta. Ha védekezel, védekezel, ha hagysz helyet, akkor hagysz helyet. De ő meggyilkolta magát, és engem is meg akart ölni

- idézte a kissé erős Kvjat-nyilatkozatot az Autosport.com.

Kvyat Collides with Raikkonen

Räikkönen szokásos higgadtságával beszélt az esetről, elmondta, már nagyon elhasználódtak a gumijai, és túl későn vette észre az ellenfél kocsiját, vagyis kvázi elismerte a felelősségét, bár konkrétan nem mondta ki, hogy hibázott volna.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport