Koncertterem miatt mozdul az Orosz GP

2019.09.26. 14:20

Költözik az Orosz Nagydíj: idén és jövőre még Szocsiban lesz a futam, 2021-től viszont más pályára viszik - írja a Racefans.com.

A weboldal szerint az új célállomás Szentpétervár lehet, ahol vadonatúj pályát építenek a város szélén. Ami biztos, hogy a GP promótere 2017-ben 2025-ig hosszabbította meg a verseny Forma-1-es szerződését, vagyis helyszínt kell találnia.

A váltásra állítólag egy koncertépület miatt kényszerülnek, amit a szocsi pálya területén húznak fel, és elkészülte után a nyomvonal kétkilométeresre rövidül. Ez túlontúl rövid az F1-nek.

Oroszországban 2014-ben rendeztek először Forma-1-es nagydíjat, Szocsi a vendéglátó azóta is, az azévi téli olimpia területén mennek a kocsik. Mind az öt eddigi futamot a Mercedes nyerte, Lewis Hamilton háromszor, Nico Rosberg és Valtteri Bottas egyszer-egyszer győzött.

Péntektől indul a hatodik szocsi hétvége, ehhez kapcsolódó hír, hogy a hazai pilóta, Danyiil Kvjat a mezőny legvégéről indul. A Toro Rosso-pilóta Honda motorjában az akkumulátoron kívül minden alkatrészt kicserélnek. A másik három Honda motoros gép, Verstappen és Albon Red Bullja, illetve Pierre Gasly Toro Rossója megússza öt helynyi büntetéssel egyszerűbb motorcsere miatt. 

A Honda erre a GP-re az összes kocsijába új, fejlesztett motort szerel, hogy a következő, Japán Nagydíjat a lehető legjobb esélyekkel kezdhessék.