Irtózatosan sok pénzt fizet a Renault Ricciardónak

2019.09.29. 10:07

27,5 millió dolláros éves fizetésével Daniel Ricciardo, a Renault ausztrál pilótája a harmadik legjobban fizetett versenyző a Forma-1-ben, derül ki a Forbes a francia csapat anyagi helyzetét vizsgáló cikkéből.

A Forbes főleg a szponzori helyzet és a bevételi oldal kapcsán nézte meg, hogyan is áll a Renault a 2008-as Szingapúri Nagydíjon történ botrányuk óta – legalább 50 millió dollárt vesztettek a 2009-es szinthez képest a becslésük szerint szponzori szerződésben évente –, de közben ráakadtak a Red Bulltól idénre a Reanult-hoz csábított Ricciardo szerződésére is.

Azt korábban is lehetett tudni, hogy a francia gyári csapat jelentős fizetéssel győzhette meg a váltásról az ausztrált, ám a 27,5 millió dolláros fizetés jóval több, mint a korábban megközelítőleg jó becslésnek tartott 17 milliós közelítés.

Ricciardo ezzel harmadik a listán – a nem hivatalosnak tekinthető adatok szerint Lewis Hamilton évente 57, Sebastian Vettel évi 45 millió dollárt kap, utánuk jön Ricciardo, aki viszont így a kétszeresét keresi korábbi csapattársa, Max Verstappen fizetésének.

A Renault-nál kialkudott szerződés egyértelműen Ricciardo ügynökének munkáját dicséri, hiszen a 2011 óta az F1-ben versenyző ausztrál eddig hét futamgyőzelmet hozott össze, két világbajnoki harmadik helye van, és bár a Red Bullnál többnyire a csapattársa előtt tudott végezni az év végén a bajnoki összetettben, idén 15 futam után csak egy ponttal jobb a csapattárs Nico Hülkenbergnél, akire nem tart igényt a folytatásban a csapat.