Nagyon érik a vasárnapi időmérő az F1-en

2019.10.10. 09:17

Elérte Japánt az eddig fenyegető Hagibisz-szupertájfun, amely miatt változik az országban zajló rögbi-világbajnokság programja. A szombatra tervezett francia-angol sorsdöntő csoportmeccset elhalasztották, ahogy Új-Zéland Olaszország elleni mérkőzését is. Le sem játsszák ezeket, 0-0-val kerültek a jegyzőkönyvbe. (Bizarr döntés, ezzel az olaszok ugyanis kiestek.) A vasárnapi japán-skót rangadóról később döntenek.

Hogy érinti ez a Forma-1-et? Úgy, hogy a hétvégén Szuzukában rendezik a Japán Nagydíjat, és a szombati időmérő ezzel tényleg veszélybe került. Az F1-vezetés rajta tartja a szemét a tájfunon, közölték a szervezők, és egyre sanszosabb, hogy a kvalifikációt el kell halasztani.

Van már tapasztalata ebben a Forma-1-nek, 2004-ben és 2010-ben is a futam napjára, vasárnap délelőttre tolták az időmérést. Reggel alakult ki a rajtsorrend, délután rendben teljesítették a versenyt mindkét évben.

A Hagibisz szombaton valamikor érheti el a pálya térségét szakadó esővel és 160 kilométeres széllel. Szó szerint elmoshatja a GP teljes aznapi programját, a dél körüli harmadik szabadedzést és a három órával későbbre tervezett időmérőt. Az edzést valószínűleg törlik, ha arra kerül a sor.

Szuzukában egyelőre zavartalanul és a szokásos lelkesedéssel zajlik az F1-es készülődés, a történésekről az Autosport már most percről-percre közvetít.