Sára, Márió
-4 °C
5 °C

Alonso: Látok esélyt, hogy visszatérjek az F1-be

2019.10.22. 13:27

Alig egy éve köszönt el a Forma-1-től Fernando Alonso, mivel megelégelte a McLaren szenvedését, de most úgy látja, összejöhet, hogy újra az F1-ben induljon. Négy év kínlódás után távozott a McLarentől, talán már bánja is, mert a csapat idén kezd magára találni, utódja, Lando Norris túlvan pár remek versenyen, ráadásul újoncként. 

Tavaly úgy búcsúztam, viszontlátásra, de nincs kristálygömböm, hogy meg tudjam mondani, visszatérek-e. Az biztos, hogy évről évre bonyolultabb lesz a visszatérésem, mivel öregszem, de látok esélyt rá, hogy visszajöjjek a Forma-1-be

- idézte a Planetf1 a GQ magazint, amelynek interjút adott a kétszeres világbajnok.

Alonso idén megpróbált elindulni az Indy 500-on, de nem jutott be a futamra, másodszor is megnyerte a Le Mans-i 24 órást, az utóbbi hetekben pedig terepralikon versenyzett, hogy felkészüljön legújabb kihívására, a Dakar-ralira, ami januárban lesz.

Alonso Toyotával megy a Dakarra
Alonso Toyotával megy a Dakarra

Kifújhattam magam, kitisztíthattam a fejem, így lazábban jöhetek vissza, hogy élvezni tudjam (az F1-et). Az utóbbi években ez nehezen ment nekem

- nyilatkozta.

A 38 éves pilótának egyébként meggyőződése, hogy mióta elment, jobban becsülik a Forma-1-ben, úgy érzi, a csapatfőnökök nagyra értékelik, hogy más sorozatokat is kipróbál. "Ha három-négy F1-vb-t nyertem volna, akkor sem tisztelnének annyira, mint most" - állítja a spanyol.

Jövőre ennek ellenére valószínűleg már nem jut neki hely, 2021-re válhat reálissá, hogy újra F1-autóval versenyezzen.